Nieuws

Voorbereidingen 2e editie Nulandse Kwis in volle gang! 

Noteer donderdag 28 december 2017 in je agenda 

Met 87 teams en naar schatting zo’n 1.500 deelnemers bij de eerste editie kan een tweede editie van de Nulandse Kwis natuurlijk niet uitblijven. Noteer daarom 28 december alvast in je agenda! Verzamel een groep enthousiastelingen bij elkaar en meld je vanaf 1 november aan via deze website. En vergeet niet je alvast mentaal voor te bereiden. Want ook de 2017-editie belooft weer een hersenkrakend feestje te worden!  

Gezelligheid staat voorop. De Nulandse Kwis is er voor iedereen die het leuk vindt om samen met buren, vrienden, familie, sportteam of collega’s de hersens te laten kraken. Minimaal één teamlid moet zelf in Nuland wonen. Een tip: zorg dat je met minstens 10 personen bent. Krachten bundelen dus! De kwis bestaat ook dit jaar uit 10 categorieën van elk 10 vragen en de geheime opdracht.  

De tweede editie vindt plaats op de vaste datum: 28 december. Inschrijven doe je vooraf via deze website. Op de avond zelf betaal je het inschrijfgeld en haal je het kwisboek op bij de organisatie. Thuis ga je samen met je teamgenoten aan de slag. Uiterlijk 23.30 uur lever je het kwisboek weer in. En dan is het afwachten… Wie wordt de winnaar? En mag zich aan jaar lang Kwiskampioen van Nuland noemen? Dat maken we bekend tijdens de feestavond op zaterdag 13 januari 2018 bij café-zaal Kerkzicht.

Nieuwsgierig naar de vragen-categorieën? Volg ons op www.facebook.com/nulandsekwis. Daar maken we wekelijks een nieuwe categorie bekend! 

 

Leon Habraken wint mini-kwis op Rondje Nuland

Natuurlijk waren wij ook dit jaar weer van de partij met onze kraam op de jaarmarkt Rondje Nuland. Meedoen aan onze mini-kwis leverde Leon Habraken een gratis deelname aan de Nulandse Kwis 2017 op!

In onze stand konden mensen meedoen aan de mini-kwis – geheel in het thema van de jaarmarkt ‘eten’- en daarmee kans maken op een gratis deelname aan de Nulandse Kwis 2017. De stand werd druk bezocht en het was erg gezellig.

De winnaar van de gratis deelname aan de kwis later dit jaar is Leon Habraken. Samen met zijn team Witte Geit mag hij in december lekker aan het kwissen. Leon, gefeliciteerd!

Backstreet Toppers vertegenwoordigt Nuland in Brabantse Kwis

Zondag 12 februari neemt team Backstreet Toppers het als winnaar van de Nulandse Kwis op tegen de winnaars van kwissen uit heel Brabant in de Brabantse Kwis. Zij gaan de strijd aan om het slimste dorp van heel Brabant te worden. Gaat ze vast lukken!

Natuurlijk kunnen ze de hulp uit heel Nuland goed gebruiken. Dus houd onze Facebook-pagina zondag goed in de gaten. Misschien doen we nog een beroep op jullie!

En de winnaar is…

Zaterdag 14 januari vond de feestavond met prijsuitreiking plaats in een bomvol Kerkzicht. Team Backstreet Toppers ging er met de eerste prijs vandoor.  Van harte gefeliciteerd!

DSC_7821

Tijdens de gezellige feestavond op 14 januari in café-zaal Kerkzicht werd er niet alleen nagenoten van de Nulandse Kwis met de flitsende reportage van razende reporter Samantha, maar werden natuurlijk ook de prijswinnaars bekend gemaakt. De eerste prijs – en dus de wisseltrofee – ging naar team Backstreet Toppers. De tweede prijs nam team Tielemans Hekwerk mee naar huis en als derde eindigde team Gere of nie. Team Van der Kallen eindigde op de laatste plaats en nam de rode lantaarn-trofee ‘Beste van de Leste’ mee naar huis.

Dank voor jullie deelname
Zonder deelnemers geen Nulandse Kwis. Dus dank jullie wel voor het meedoen. En hoe! Jullie hebben gezwoegd, gewerkt, gegoogled, de hersens gepijnigd, alle creativiteit ingezet (chapeau voor de originele kerstfoto’s en mooie geboortekaartjes) en gestreden voor de winst bij de Geheime Opdracht. Die overigens heel knap behaald werd door Isabel van Amelsvoort van de Zandbuurtjes. Zij bleef als enige het volle uur op het blok staan!

Dank aan de sponsors
En ook hier geldt: zonder sponsors geen Nulandse Kwis. Ontzettend bedankt voor alle steun vanuit het Nulandse bedrijfsleven. Mooi om te zien hoe jullie Nulandse initiatieven een warm hart toedragen. Dank jullie wel! Dankzij jullie steun hadden ruim duizend Nulanders een mooie kwisavond.

 Volgend jaar weer
Als organisatie kijken we met een tevreden gevoel terug op deze eerste editie. Uiteraard nemen we de verbeterpunten die jullie via de evaluatieformulieren en op andere manieren bij ons hebben aangedragen (waarvoor dank!) mee naar volgend jaar. Want die tweede editie gaat er wat ons betreft zeker komen! We houden jullie hiervan natuurlijk op de hoogte via de Klepel, Facebook en onze website.

 

Wow: dát was leuk!

Wat hebben wij genoten van de eerste editie van de Nulandse Kwis! En jullie ook, als we af mogen gaan op de enthousiaste reacties die we van jullie ontvangen via Whatsapp, Facebook, in mailtjes of  persoonlijk.

Jullie hebben gezwoegd, gewerkt, gegoogled, de hersens gepijnigd, alle creativiteit ingezet (chapeau voor de originele kerstfoto’s en mooie geboortekaartjes) en gestreden voor de winst bij de Geheime Opdracht. Die overigens heel knap behaald werd door Isabel van Amelsvoort van de Zandbuurtjes. Zij bleef als enige het volle uur op het blok staan!

Dank voor jullie inzet! We zijn trots op het enorme aantal inschrijvingen: 87 teams deden mee. Eén team zelfs vanuit Oostenrijk! Als je dat omrekent, deed zo ongeveer 1 op de 3 Nulanders mee. Hoe leuk is dat?

Wij gaan nu hard aan het werk om alle 87 kwisboeken na te kijken, zodat we op zaterdag 14 januari de winnaars bekend kunnen maken. Dan tonen we ook de reportage die onze razende reporter Samantha maakte… Graag tot dan! De feestavond begint om 20.00 uur in café-zaal Kerkzicht in Nuland. Rond 22.00 uur maken we de winnaars bekend.

isabel-van-amelsvoort-wint-geheime-opdracht
Isabel van Amelsvoort van team De Zandbuurtjes wint de Geheime Opdracht

Even nagenieten nog? Bekijk het fotoverslag van de oergezellige kwisavond!

 

Animo is groot: 85 teams doen mee!

De inschrijving sloot woensdag 21 december om 22.00 uur. De laatste – 85e – inschrijving kwam om 21.55 uur nog binnen. Dat hadden we niet durven dromen: 85 teams gaan met elkaar de strijd aan om de titel ‘Kwiskampioen van Nuland’ in de wacht te slepen.

Op zaterdag 14 januari reiken we in café-zaal Kerkzicht de prijzen uit. En wat voor prijzen! Niet alleen krijgt de winnaar de enige echte wisseltrofee mee naar huis, ook krijgen zij een geldprijs van € 250,-. Ook nummer twee (€ 150,-) en nummer drie (€ 50,-) slepen een geldprijs in de wacht. En last but not least: voor de nummer laatst is er ook nog iets moois te winnen! De feestavond in Kerkzicht start om 20.00 uur.

Laatste kans: inschrijven kan nog t/m 21-12

Wow, wat een enorm aantal inschrijvingen mochten wij al verwelkomen. Al 77 teams doen mee!

Superleuk dat ons initiatief zo enthousiast ontvangen wordt! Heb je nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel. De inschrijving sluit namelijk op woensdag 21 december om 22.00 uur. Daarna is inschrijven niet meer mogelijk. Dus schrijf snel in. Want de leukste kwis van het jaar wil je natuurlijk niet missen!

De inschrijving is geopend!

Vanaf 1 november is de inschrijving voor de eerste editie van de Nulandse Kwis geopend. En nog diezelfde dag stroomden de eerste teams al binnen. Leuk dat jullie meedoen!

Natuurlijk is er plek genoeg, dus trommel een team bij elkaar en schrijf je in. De Nulandse Kwis is er voor iedereen die het leuk vindt een avond met familie, vrienden, sportmaatjes of buurtgenoten gezellig te kwissen. Kennis van Nuland is natuurlijk handig maar geen must. We dagen je ook uit met breinbrekers, doe-vragen, opzoek-vragen, algemene kennis-vragen en nog veel meer. En de Geheime Opdracht natuurlijk. Dus zorg dat je erbij bent!

Ontdek nu de tien vragen-categorieën!

De zomer zit erop! Onze voorbereidingen voor de eerste editie van de Nulandse Kwis op woensdag 28 december zijn in volle gang. En het wordt echt superleuk! Graag maken we hierbij alvast de tien categorieën bekend. Dan weet je vast een beetje wat je kunt gaan verwachten… Of toch niet?

De Nulandse Kwis bestaat uit honderd vragen verdeeld over tien categorieën. En één geheime opdracht op een geheime locatie in Nuland. Maken we je al nieuwsgierig? De geheime opdracht blijft top secret tot de kwisavond zelf. Maar je kunt je wel alvast gaan voorbereiden op vragen in de volgende categorieën:

1. Man vs vrouw
2. Breinbrekers
3. Sport en spel
4. Muziek
5. Trug naor vruuger
6. Wetenschap en natuur
7. BN’ers
8. 2016
9. Ontdek je plekje
10. Rondje Nuland

Gezelligheid staat voorop. De Nulandse Kwis is er voor iedereen die het leuk vindt om samen met buren, vrienden, familie, sportteam of collega’s de hersens te laten kraken. Minimaal één teamlid zelf moet in Nuland wonen en de minimale leeftijd is 16 jaar.

Tip! Trommel alvast je team bij elkaar en zorg dat je met minimaal 8 tot 10 personen bent!

Blijf ons volgen via o.a. deze website, De Klepel en Facebook.  En wil je een mailtje ontvangen zodra de inschrijving geopend is? Meld je hiervoor alvast aan.

Aanmelden reminder inschrijfdatum

28 decemberDe datum voor de Nulandse Kwis – woensdag 28 december 2016 – staat ondertussen natuurlijk al in je agenda! Dan is het ook handig om een reminder te krijgen als de inschrijving is geopend. Vul het formulier op de website in. Wij sturen je dan een mailtje zodra de inschrijving geopend is!