Nieuws

NOK NOK, wie is daar?

Dit jaar zal voor iedereen Koningsdag heel anders zijn en daarom in plaats van de oud Hollandse spelen buiten, een Nulandse Oranje Kwis voor binnen.

Stichting Nulandse Kwis organiseert op maandag 27 april van 14.00 tot 18.00 uur de Nulandse Oranje Kwis voor het hele gezin. Uiteraard hoef je voor deze kwis niet naar buiten.

Hoe kun je mee doen?

Meld je aan via info@nulandsekwis.nl. Je ontvangt op maandag 27 april om 14.00 uur digitaal de Nulandse Oranje Kwis. Daarna ga je met je gezin aan de slag met allerlei soorten vragen en opdracht en om uiterlijk 18.00 lever je de antwoorden digitaal weer in.

Deelname is gratis en er zijn diverse leuke prijzen te winnen!

Dit was de vierde editie van de Nulandse Kwis!

Wat hebben we afgelopen 28 december veel gesport, he?!? Tijdens de vierde editie van de Nulandse Kwis hebben we naast de vragen beantwoord ook touwtje gesprongen, gerend en geyogaad. Volgens ons een geslaagde editie met 55 teams en ongeveer 1.100 deelnemers. Zaterdagavond 11 januari hebben we onder het genot van een drankje de antwoorden gedeeld. Mocht je er deze avond niet bij zijn geweest, vind je de antwoorden op onze website. Natuurlijk hebben wij tijdens de feestavond ook de winnaar bekend gemaakt. Familie van der Biezen heeft de enige echte wisseltrofee mee naar huis genomen. Gefeliciteerd! Team Tielemans Hekwerk en backstreet toppers namen de tweede en derde prijs mee naar huis. Geheel in traditie is ook dit jaar de rode lantaarn uitgereikt. Team Import waren ‘de beste van de leste’.

Het kwisjaar zit er weer op. Bedankt voor jullie enthousiasme. We zien elkaar eind december weer tijdens onze jubileum editie. Dit jaar bestaat Stichting Nulandse Kwis namelijk vijf jaar. Noteer maandag 28 december 2020 in je agenda, want deze feestelijke editie wil je niet missen!

Start inschrijving Nulandse Kwis op 1 november

Trommel je kwismaatjes op en doe (weer) mee!

 

Vanaf 1 november start de inschrijving voor de derde editie van de Nulandse Kwis via www.nulandsekwis.nl. Na een succesvolle derde editie kan een vierde editie natuurlijk niet uitblijven. Zorg dat jij er dit jaar ook (weer) bij bent. Trommel alvast je team bij elkaar en schrijf in.

 

De Nulandse Kwis is er voor iedereen
De Nulandse Kwis is er voor iedereen die het leuk vindt om samen met buren, vrienden, familie, sportteam of collega’s de hersens te laten kraken. Minimaal één teamlid moet in Nuland wonen, maar de rest mag ook elders vandaan komen. De minimale leeftijd is 16 jaar. Ons advies: zorg dat je met minimaal 8 tot 10 personen bent!

 

Zo doe je mee
Zaterdag 28 december vindt de kwisavond plaats. Inschrijven doe je vanaf 1 november via www.nulandsekwis.nl. Op de avond zelf betaal je het inschrijfgeld á € 15,- en haal je tussen 18.30 en 19.00 uur het kwisboek op bij de organisatie. Thuis ga je samen met je teamgenoten aan de slag. Uiterlijk 23.30 uur lever je het kwisboek weer in. Tijdens de feestavond op 11 januari 2020 wordt het prijzengeld verdeeld, ontvangt de winnaar de wisseltrofee en wordt ook de Rode Lantaarn uitgereikt aan ‘de beste van de léste’. Na de gezellige feestavond van vorig jaar mag dit zeker ook dit jaar niet ontbreken

 

Tien categorieën 
De Kwis bestaat uit tien categorieën van elk tien vragen. Dat is niet anders dan voorgaande edities, maar dit jaar hebben we naast enkele nieuwe categorieën het buiten Kwissen nieuw leven in geblazen. In iedere categorie zit namelijk bij deze editie een heuse buitenvraag (vraag 10). Weg met Google Maps en laat de hersenen ook buiten kraken.

Nieuwsgierig naar wat de categorieën van dit jaar zijn? Houd onze Facebookpagina in de gaten. Hier maken we wekelijks één van de tien categorieën bekend. Zo kan jouw team zich vast optimaal voorbereiden!

Nieuw dit jaar

Tijdens een zonovergoten Rondje Nuland kwam ons ter oor dat er inwoners van Nuland zijn die graag willen ‘kwissen’, maar geen team hebben om mee te doen. Dit jaar willen we kijken of er voldoende animo is om een team zelf samen te stellen. Wil jij graag mee doen met de Nulandse Kwis op 28 december, maar heb je geen team? Schrijf je dan in via info@nulandsekwis.nl.

 

Zonder de hulp van sponsors…
..was er geen Nulandse Kwis. Fijn dat we ook deze editie weer op de steun van vele sponsors mogen rekenen. Hartelijk dank daarvoor! Helaas is het voor ons onmogelijk om alle Nulandse ondernemers persoonlijk te benaderen. Mochten we u onverhoopt niet benaderd hebben, maar wilt u graag een steentje bijdragen aan de leukste kwis van het jaar? Mail ons dan op sponsoring@nulandsekwis.nl.

 

Blijf ons volgen via De Klepel, via www.nulandsekwis.nl en via Facebook.

Tot 28 december, toch?

 

Stichting Nulandse Kwis

Familie Van der Biezen wint 2e editie Nulandse Kwis!

De tweede editie van de Nulandse Kwis zit erop. In een goedgevuld Kerkzicht werd zaterdag 13 januari de prijsuitreiking gehouden. Veel deelnemers van de in totaal 77 kwisteams waren aanwezig bij de gezellige feestavond. Rond de klok van 22.00 uur werden de winnaars bekend gemaakt. Het team Familie Van der Biezen nam dit jaar de wisseltrofee en 1e prijs van € 250,- mee naar huis. De rode wissellantaarn voor de ‘Beste van de Leste’ ging dit jaar naar team Dan Witte Niks!.

Terugblik op kwisavond
Tijdens de gezellige feestavond op 13 januari in café-zaal Kerkzicht werd er weer volop nagenoten van een geslaagde Nulandse Kwis met een compilatie van de leukste vlogs van de kwisdeelnemers en een reportage van de geheime opdracht: de enige echte Nulandse stoelendans. Die knap gewonnen werd door Theeke van Santvoort van team SBSF Combinatie.

Natuurlijk werden ook de prijswinnaars bekend gemaakt. De eerste prijs – en dus de wisseltrofee – ging naar team Familie Van der Biezen. De tweede prijs nam team Bergbiez mee naar huis en als derde eindigde team Tielemans Hekwerk. Team Dan Witte Niks! eindigde op de laatste plaats en nam de rode lantaarn-trofee ‘Beste van de Leste’ mee naar huis. De totale uitslag is te vinden op www.nulandsekwis.nl.

Dank aan deelnemers en sponsors
De Nulandse Kwis begint natuurlijk bij de deelnemers: zonder hen geen Nulandse Kwis. Bedankt allemaal voor het meedoen. En hoe! Jullie hebben hard gewerkt en alle creativiteit ingezet om niet alleen de vragen te beantwoorden, maar ook de vlogs en albumcover zo goed mogelijk te maken. Daarnaast een grote pluim voor alle steun vanuit het Nulandse bedrijfsleven. Mooi om te zien hoe jullie Nulandse initiatieven, zoals de Nulandse Kwis, een warm hart toedragen. Dank jullie wel!

Ophalen ingevulde kwisboeken
Tijdens de feestavond konden teams hun ingevulde kwisboeken al mee naar huis nemen. Was je er niet, of ben je vergeten je kwisboek mee te nemen? Je kunt deze vanaf maandagavond 15 januari ophalen aan de Industriestraat 18. De kwisboeken liggen daar tot eind februari om ze op te halen.

Op naar editie #3!
We zijn er trots op dat we ook het tweede jaar weer zo´n 1500 enthousiastelingen aan het kwissen hebben gekregen. We kijken dan ook met een tevreden gevoel terug op deze tweede editie. Uiteraard nemen we de verbeterpunten die jullie via de evaluatieformulieren en op andere manieren bij ons hebben aangedragen (waarvoor dank!) mee naar de volgende editie. Noteer de datum alvast op je kalender: vrijdag 28 december 2018.

Tweede editie zit erop! Wie o wie gaat ‘m winnen?

Donderdag 28 december vond de tweede editie van de Nulandse Kwis plaats. Met 77 teams deden er weer zo’n 1500 kwissers mee. Gezellig! Er is hard gewerkt op alle vragen en doe-opdrachten. De Geheime Opdracht vond dit keer plaats in Hotel Van der Valk Nuland. Daar moesten de deelnemers met de voetjes van de vloer tijdens de enige echte Stoelendans. Theeke van Santvoort ging er met de winst vandoor.

Maar de grote vraag is natuurlijk: wie mag zich dit jaar Kwiskampioen van Nuland noemen? We gaan het horen op zaterdag 13 januari tijdens feestavond en prijsuitreiking vanaf 20.00 uur in café-zaal Kerkzicht in Nuland. Iedereen is welkom. Tot dan!

Inschrijven kan nog tot en met 21 december!

Jahaa! Het is bijna zover: de tweede editie van de Nulandse Kwis komt eraan. Op donderdag 28 december gaan we er weer voor. Vele enthousiaste kwissers hebben zich al ingeschreven. Jullie nog niet? Het kan nog heel even: tot en met 21 december via deze website. Doen hé!

Gezelligheid staat voorop
De Nulandse Kwis is er voor iedereen die het leuk vindt om samen met buren, vrienden, familie, sportteam of collega’s de hersens te laten kraken. Minimaal één teamlid moet in Nuland of de Kruisstraat wonen maar de rest mag ook elders vandaan komen. De minimale leeftijd is 16 jaar. Ons advies: zorg dat je met minimaal 8 tot 10 personen bent!

Wil je graag meedoen, maar heb je geen compleet team? Laat het ons weten via info@nulandsekwis.nl. Misschien kunnen we meerdere enthousiaste kwissers bij elkaar brengen om samen een team te vormen.

Zo doe je mee
Schrijf je in via www.nulandsekwis.nl. Op de kwisavond zelf betaal je het inschrijfgeld á € 15,- en haal je het kwisboek op bij de organisatie. Thuis ga je samen met je teamgenoten aan de slag met de diverse vragen verdeeld over tien categorieën: Rondje Nuland, ‘t Waoterrijk, Oranje Boven, Eten & Drinken, Beeld & Geluid, 2017, BN-ers, Trug naor Vruuger, Breinbrekers en Sport & Spel. Op een geheime locatie ergens in Nuland speel je de Geheime Opdracht. Uiterlijk 23.30 uur lever je het ingevulde kwisboek weer in.

Prijsuitreiking en feestavond op 13 januari
We hopen zoveel mogelijk kwissers op 13 januari tijdens de feestavond in café-zaal Kerkzicht te mogen begroeten. We verdelen dan de prijzen (eerste prijs € 250,-, tweede prijs € 150,- derde prijs € 50.-), reiken de Wisseltrofee aan de winnaar uit en de Rode Lantaarn aan de ´beste van de leste´. En we delen uiteraard alle antwoorden met jullie. Wij zorgen voor muziek en een leuk programma. De feestavond start om 20.00 uur.

Storm op inschrijvingen Nulandse Kwis

Al zeker 50 teams doen mee

Sinds 1 november kun je je inschrijven voor de tweede editie van de Nulandse Kwis via www.nulandsekwis.nl. En dat loopt als een trein! Al 50 teams hebben zich aangemeld om op donderdag 28 december met elkaar te gaan kwissen. Superleuk! Heb je nog niet ingeschreven? Dit kan nog tot en met 21 december. Dus trommel je team bij elkaar en doe mee!

Meedoen aan de Nulandse Kwis is simpel. Verzamel een aantal teamleden (minimaal 10 mensen is handig), zorg dat er minimaal 1 persoon uit Nuland of de Kruisstraat komt en schrijf je in via deze website. Het maken van de kwis doe je bij iemand thuis. Je haalt het kwisboek op 28 december tussen 18.30 en 19.00 uur op bij café-zaal Kerkzicht, betaalt daar het inschrijfgeld á € 15,- en levert het kwisboek uiterlijk 23.30 uur weer op dezelfde locatie in. En dan is het afwachten wie er wint… Tijdens de feestavond op zaterdag 13 januari 2018 bij café-zaal Kerkzicht wordt het prijzengeld verdeeld, ontvangt de winnaar de wisseltrofee en wordt ook de Rode Lantaarn uitgereikt aan ‘de beste van de léste’.

Voorbereidingen 2e editie Nulandse Kwis in volle gang! 

Noteer donderdag 28 december 2017 in je agenda 

Met 87 teams en naar schatting zo’n 1.500 deelnemers bij de eerste editie kan een tweede editie van de Nulandse Kwis natuurlijk niet uitblijven. Noteer daarom 28 december alvast in je agenda! Verzamel een groep enthousiastelingen bij elkaar en meld je vanaf 1 november aan via deze website. En vergeet niet je alvast mentaal voor te bereiden. Want ook de 2017-editie belooft weer een hersenkrakend feestje te worden!  

Gezelligheid staat voorop. De Nulandse Kwis is er voor iedereen die het leuk vindt om samen met buren, vrienden, familie, sportteam of collega’s de hersens te laten kraken. Minimaal één teamlid moet zelf in Nuland wonen. Een tip: zorg dat je met minstens 10 personen bent. Krachten bundelen dus! De kwis bestaat ook dit jaar uit 10 categorieën van elk 10 vragen en de geheime opdracht.  

De tweede editie vindt plaats op de vaste datum: 28 december. Inschrijven doe je vooraf via deze website. Op de avond zelf betaal je het inschrijfgeld en haal je het kwisboek op bij de organisatie. Thuis ga je samen met je teamgenoten aan de slag. Uiterlijk 23.30 uur lever je het kwisboek weer in. En dan is het afwachten… Wie wordt de winnaar? En mag zich aan jaar lang Kwiskampioen van Nuland noemen? Dat maken we bekend tijdens de feestavond op zaterdag 13 januari 2018 bij café-zaal Kerkzicht.

Nieuwsgierig naar de vragen-categorieën? Volg ons op www.facebook.com/nulandsekwis. Daar maken we wekelijks een nieuwe categorie bekend! 

 

Leon Habraken wint mini-kwis op Rondje Nuland

Natuurlijk waren wij ook dit jaar weer van de partij met onze kraam op de jaarmarkt Rondje Nuland. Meedoen aan onze mini-kwis leverde Leon Habraken een gratis deelname aan de Nulandse Kwis 2017 op!

In onze stand konden mensen meedoen aan de mini-kwis – geheel in het thema van de jaarmarkt ‘eten’- en daarmee kans maken op een gratis deelname aan de Nulandse Kwis 2017. De stand werd druk bezocht en het was erg gezellig.

De winnaar van de gratis deelname aan de kwis later dit jaar is Leon Habraken. Samen met zijn team Witte Geit mag hij in december lekker aan het kwissen. Leon, gefeliciteerd!

Backstreet Toppers vertegenwoordigt Nuland in Brabantse Kwis

Zondag 12 februari neemt team Backstreet Toppers het als winnaar van de Nulandse Kwis op tegen de winnaars van kwissen uit heel Brabant in de Brabantse Kwis. Zij gaan de strijd aan om het slimste dorp van heel Brabant te worden. Gaat ze vast lukken!

Natuurlijk kunnen ze de hulp uit heel Nuland goed gebruiken. Dus houd onze Facebook-pagina zondag goed in de gaten. Misschien doen we nog een beroep op jullie!